Ερευνα Ικανοποίησης Αποφοίτων

Το ΠΜΣ έχοντας ως βασική προτεραιότητα την διαρκή βελτίωση της ποιότητας και την αναβάθμνιση του εκπαιδευτικού έργου αλλά και την διασφάλιση ότι το Πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας έχει διεξήγαγε έρευνα ικανοποίησης των αποφοίτων του ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Η έρευνα αφορούσε τους αποφοίτους των από το έτος 2013 έως 2020.

Στόχος της έρευνας ήταν να διερευνήσει την τρέχουσα εργασιακή κατάσταση των αποφοίτων του ΠΜΣ, τη συμβολή του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξή τους και την ικανοποίησή τους από τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

Αποτελέσματα Έρευνας

Η έρευνα ανέδειξε ότι η πλειοψηφία των αποφοίτων του ΠΜΣ είναι στελέχη στον Τομέα της Υγείας και ειδικότερα σε Νοσοκομεία και λοιπούς Δημόσιους Φορείς (πχ. Κέντρα Υγείας,  Στρατιωτικά Νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας, ΕΟΦ, κλπ) αλλά και σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας του Ιδιωτικού Τομέα (φαρμακευτικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.α).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι όλες οι διαστάσεις του ΠΜΣ (πρόγραμμα σπουδών, εξειδίκευση προσφερόμενων μαθημάτων, μέθοδοι διδασκαλίας, αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες, εκπαιδευτικό περιβάλλον) αξιολογήθηκαν σε συντριπτικό ποσοστό πολύ θετικά ή θετικά από τους συμμετέχοντες.

Η πλειονότητα των ερωτώμενων θεωρεί πως ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών τους συνέβαλε «Πολύ» ή «Αρκετά» στην επαγγελματική τους εξέλιξη (διεκδίκηση καλύτερης θέσης εργασίας), ενώ υψηλό ποσοστό (80,9%) των αποφοίτων θεωρούν ότι ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών συνέβαλε στην καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους.

Από τις απαντήσεις των αποφοίτων που συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτουν επίσης υψηλά ποσοστά ικανοποίησής τους από τη φοίτησή τους στο ΠΜΣ και συνηγορούν ότι οι στόχοι και το περιεχόμενο του ΠΜΣ ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και συμβάλει σημαντικά στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων και στην αποτελεσματικότερη άσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων. Από την παρούσα έρευνα αναδεικνύεται ότι η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας (π ΕΣΔΥ) με βάση τις επιστημονικές εξελίξεις στα αντικείμενα που υπηρετεί και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, έχει έως τώρα θετικά αποτελέσματα καθώς οι απόφοιτοι των ΠΜΣ διαχρονικά δηλώνουν υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από τις σπουδές τους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» επανιδρύθηκε ως ΠΜΣ «Ηγεσία, Καινοτομία και Πολιτικές Αξίας στην Υγεία» με βελτιωμένο περιεχόμενο.τίτλος σπουδών συνέβαλε στην καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Μέσος Όρος βαθμολογίας μαθημάτων ΠΜΣ, διαχρονική εξέλιξη

Μέσος Όρος βαθμολογίας μαθημάτων ΠΜΣ, διαχρονική εξέλιξη